Anket Sonucu Belli Oldu

Çukurca Belediyesi’nin düzenlediği ve bölge genelinde sayılı festivaller arasında yer alan Selim Dede’ yi Anma, Hıdırellez ve Çocuk Şenliklerine bu yıl gelecek sanatçıların belirlenmesi için yapılan anket sona erdi.

1 hafta boyunca Çukurca Belediyesi ve Domaniç Gazetesi sosyal medya hesapları üzerinden yapılan anket sonucunda sevilen sanatçı Elif Buse Doğan, ankette en çok oyu alan sanatçı olarak birinci çıktı.

Ardından ise ünlü sanatçı Zara ikinci, Öykü Gürman üçüncü oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çukurca Belediye Başkanı Emin Taşgın, “6-7 Mayıs tarihlerinde 11.’cisini düzenleyeceğimiz Selim Dede’ yi Anma, Hıdırellez ve Çocuk Şenliklerine gelecek olan sanatçılarımızı halkımızla birlikte seçmeyi uygun gördük. Halkımızın tercihi hususunu göz önünde bulundurarak bu yılki festivalimizde halkımızın tercih ettiği sanatçıları hemşerilerimizle buluşturmak adına çalışmalarımıza başladık. İnanıyorum ki kısa sürede çalışmalarımızı sonlandırıp ankette çıkan ve ülkemizin önde gelen sanatçılarının festival tarihimizdeki uygunluğuna göre halkımızla buluşturacağız. Ve her yıl olduğu gibi bu yılda Beldemize yakışan bir festivalimizi daha yeniliklerle hep birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

Anket esnasında olumsuz yorumlar için zaruri açıklama yapma ihtiyacı duyduk. Şenliklerimizi geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu senede Kültür ve Turizm Bakanlığı’ nın katkılarıyla yapılacaktır. Kısacası belediyenin bütçesi kullanılmayacaktır.

“Sosyal belediyecilik, belediyeyi, yalnız altyapı hizmetini sunan bir kurum olarak görmemekte, aynı zamanda belde halkının sosyal ve kültürel hayatına katkıda bulunan, bu konuda görev ve sorumluluklar üstlenen bir kurum olarak görmektedir.”

Belediye hizmetleri yanında sosyal sorumluluk kapsamında halkımıza, gençlerimize ve çocuklarımız için sosyal etkinlikler yapmak bizim görevimizdir.

Halk Konseri Selim Dede Programından sonra akşam Otluk deresi alanda yapılacaktır.